De tuin van de toekomst

De tuin van de toekomst is opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en allerlei vogels voelen zich er thuis. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. De Kapelse Tuinrangers helpen je graag op weg.

Tuinrangers

Kapellen telt 7 Tuinrangers: Sabine, Bruno, Dolf, Gerlinde, San, Willy & Erica. Zij volgden een intensieve opleiding over bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes, minivijvers, schaduwplekjes, ... enzovoort. Jij kan beroep doen op hun kennis voor tuinadvies op maat. Benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? Contacteer dan de Tuinrangers via het aanvraagformulier op de website: www.tuinrangers.be. Een van de rangers zal je contacteren en een bezoek inplannen op een moment dat past voor jullie beide.

Welke tuinen (of koertjes) komen in aanmerking?

Het formaat doet er niet toe. In elke tuin en op elk koertje vallen klimaat- en natuurwinsten te boeken. Ook belangrijk: het advies gaat zover als je zelf wil. Ben jij vandaag al tevreden met je tuin? Dan kunnen de Tuinrangers je tuin pimpen zonder deze helemaal overhoop te gooien. Ook als je enkel op zoek naar de perfecte schaduwboom of advies voor een kleine wadi (een greppel die regenwater bergt en zuivert, waarna het infiltreert in de ondergrond).

Hoe verloopt zo’n tuinbezoek?

Alles begint met jouw tuinwensen. Waarvoor wil je je tuin gebruiken? Heb je een losse smaak of hou je meer van strak en netjes? En hoe vaak wil je in je tuin werken? Je Tuinranger wil het allemaal weten. Pas dan komt de tuin zélf aan de beurt: wat is de kwaliteit van de bodem, waar is het zuiden en waar heb je last van inkijk? En hoe blij worden de vogels en de bijtjes van deze tuin? Aan de hand van inspirerende foto’s toont de Tuinranger wat mogelijk is. Je krijgt advies voor een bloemenweide die meer is dan ‘lang gras’ en tips voor bodembedekkers die wel groeien in de schaduw. Je Tuinranger helpt je ook bij de keuze van de juiste boom of struik: eentje die je gewoon maar moet planten en daarna nooit nog moet snoeien. Voordat de Tuinranger weer vertrekt, krijg je een duidelijk geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en een set handige adviesfiches. Allemaal gratis! Met dit advies kan je direct zelf aan de slag. Of je trekt er mee naar je tuinaannemer of -architect.

Voor elke tuin een gratis safarikit t.w.v. € 25 !

Wat is er leuker dan op safari gaan in je eigen tuin? Dankzij de zoekkaarten en insectenkijker van de Tuinrangers gaat er een hele wereld voor je open. Valt het voorlopig nog wat tegen met het gezoem en gefladder in je tuin? Geen zorgen, voor elke deelnemende tuin zijn er 2 geweldige zadenmengsels die garant staan voor bloemenpracht binnen het jaar. En nog veel meer …