P-route

Wie zonder zorgen een parkeerplaats wil vinden in het centrum van Kapellen, kan gebruik maken van de P-route. Deze route leidt automobilisten in een lusvorm langs alle parkings van Kapellen: vijf grote parkings voor gratis langparkeren, twee parkings voor gratis kortparkeren en een privé parking.

Alle parkings liggen in het centrum van Kapellen en zijn goed bereikbaar. Bij het binnenrijden van het centrum kan men vanaf elke invalsweg aansluiten op de route.

Dankzij de duidelijke signalisatie via de witte pijlen met een blauwe P bereikt men vlot de gewenste parking en kan men zorgeloos genieten van alle faciliteiten die het centrum van Kapellen biedt.

Een overzicht van de verschillende parkings vind je op dit plan

Mercator 1

Mercator 1 is de parking gelegen onder het Bruggeske. Automobilisten rijden binnen (tussen 6.00 en 0.00 uur) en buiten (24/24) via de Kerkstraat/Hoelenweg. Deze parking is betalend. Betalen kan kan uitsluitend cashless aan de betaalautomaat aan de ingang van het dienstencentrum (Bruggeske 4) of aan de slagboom.

Het eerste halfuur parkeertijd is sowieso gratis. Je betaalt tijdens de eerste zes uren € 1 per uur, vanaf het zevende uur betaal je € 0,50 per uur. Parkeren is maximaal toegestaan voor 24 uur.

Deze parking is geschikt voor voertuigen die niet hoger zijn dan 2,05 meter. 

Mercator 2

Ook het ondergrondse deel van parking Watertoren (aan de Kerkstraat) wordt in een latere fase een betaalparking (volgens hetzelfde systeem). Dit deel krijgt de naam Mercator 2. Bovengronds zal parking Watertoren worden opgedeeld in een deel met en een deel zonder parkeerschijf.