Kapellen is een fietsparadijs. De gemeente wordt niet alleen doorkruist door het provinciaal fietsknooppuntennetwerk, er trekken uitgestippelde fietsroutes door of rakelings langs Kapellen waaronder de Heideroute (57 km, in te korten tot 32 of 39 km).

Bovendien heeft Kapellen ook twee eigen fietsroutes:

  • De Grenzen van Kapellen telt 33 km. De grenzen met Kalmthout en Nederlands Putte (noorden), Wuustwezel (oosten), Brasschaat en Ekeren (zuiden) en Stabroek (westen) zijn goed voor zo’n 2 uur en 30 minuten fietsplezier. Je ontdekt onder meer de Kapel van de Heuvels, het Elsenbos, de Antitankgracht, kasteel Kapellenbos, De Uitlegger en De Oude Gracht.
  • De Vergeten Landroute telt 53 km. Het noordoosten van Kapellen grenst aan Wuustwezel en Brasschaat, en is vrij onbekend. Het gebied aan de overkant van de Essensteenweg, tegenover industriezone Bosduin, bestaat uit slechts enkele straten. Tussen Kapellenbos en dit ‘vergeten land’ ligt het Klein Schietveld. Verder verkent deze tocht ook het Groot Schietveld (buiten Kapellen).

Deze twee routes vind je hieronder.

Aan de onthaalbalie van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130) zijn ook volgende fietsbrochures verkrijgbaar:

  • Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen (€ 9,95) 
  • Heideroute (gratis)
  • Kastelenroute (gratis)
alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Wegens het gevaar op besmetting door het coronavirus kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Uitsluitend het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.