Kapellen is een fietsparadijs. De gemeente wordt niet alleen doorkruist door het provinciaal fietsknooppuntennetwerk, er trekken uitgestippelde fietsroutes door of rakelings langs Kapellen waaronder de Heideroute (57 km, in te korten tot 32 of 39 km).

Bovendien heeft Kapellen ook twee eigen fietsroutes:

  • De Grenzen van Kapellen telt 33 km. De grenzen met Kalmthout en Nederlands Putte (noorden), Wuustwezel (oosten), Brasschaat en Ekeren (zuiden) en Stabroek (westen) zijn goed voor zo’n 2 uur en 30 minuten fietsplezier. Je ontdekt onder meer de Kapel van de Heuvels, het Elsenbos, de Antitankgracht, kasteel Kapellenbos, De Uitlegger en De Oude Gracht.
  • De Vergeten Landroute telt 53 km. Het noordoosten van Kapellen grenst aan Wuustwezel en Brasschaat, en is vrij onbekend. Het gebied aan de overkant van de Essensteenweg, tegenover industriezone Bosduin, bestaat uit slechts enkele straten. Tussen Kapellenbos en dit ‘vergeten land’ ligt het Klein Schietveld. Verder verkent deze tocht ook het Groot Schietveld (buiten Kapellen).

Deze twee routes vind je hieronder.

Aan de onthaalbalie van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130) zijn ook volgende fietsbrochures verkrijgbaar:

  • Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen (€ 9,95) 
  • Heideroute (gratis)
  • Kastelenroute (gratis)
alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.