De dienst Toerisme is een onderdeel van de dienst Communicatie, Evenementen & Toerisme. Voor alle mogelijke info, van de toeristische kaart over brochures met wandelingen en fietstochten tot een ansichtkaart, kan je terecht aan het onthaal van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130).

Wie het geluk heeft Kapellen vanuit de lucht te bekijken, zal vaststellen dat ruim 3/4 van het grondgebied groen kleurt. Kapellen beschikt dan ook over een schat aan bossen en natuurgebieden, zodat men zonder overdrijven kan stellen dat het een groene gemeente is, waar het goed wonen is. Doorheen onze gemeente lopen dan ook tal van wandel- en fietsroutes.

De dienst Toerisme werkt nauw samen met een werkgroep van vrijwilligers, en tracht de pluspunten van Kapellen onder de aandacht van het publiek te brengen. Zo stippelde Toerisme Kapellen negen wandelroutes uit. Daarnaast is er ook een aantal fietsroutes. De werkgroep onderhoudt tevens nauwe contacten met de Noordertuin van Antwerpen en wordt ondersteund door Toerisme Provincie Antwerpen (TPA).

 

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket