De dienst Toerisme is een onderdeel van de dienst Communicatie, Evenementen & Toerisme. Voor alle mogelijke info, van de toeristische kaart over brochures met wandelingen en fietstochten tot een ansichtkaart, kan je terecht aan het onthaal van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130).

Wie het geluk heeft Kapellen vanuit de lucht te bekijken, zal vaststellen dat ruim 3/4 van het grondgebied groen kleurt. Kapellen beschikt dan ook over een schat aan bossen en natuurgebieden, zodat men zonder overdrijven kan stellen dat het een groene gemeente is, waar het goed wonen is. Doorheen onze gemeente lopen dan ook tal van wandel- en fietsroutes.

De dienst Toerisme werkt nauw samen met een werkgroep van vrijwilligers, en tracht de pluspunten van Kapellen onder de aandacht van het publiek te brengen. Zo stippelde Toerisme Kapellen negen wandelroutes uit. Daarnaast is er ook een aantal fietsroutes. De werkgroep onderhoudt tevens nauwe contacten met de Noordertuin van Antwerpen en wordt ondersteund door Toerisme Provincie Antwerpen (TPA).

 

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Wegens het gevaar op besmetting door het coronavirus kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Uitsluitend het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.