Kapellen telt twee officiële speelbossen.

Lievensbos

Het Lievensbos is eigendom van de gemeente Kapellen en ligt tussen de Nieuwelaan en de Oude Heidestraat. Het grenst ook aan de gemeentelijke begraafplaats en aan het scoutsterrein in de Wolvenbosdreef. Het speelbos heeft een oppervlakte van 3,3 ha en wordt gekenmerkt door een glooiend terrein: de zandduinen en duinruggen met grove dennen en eiken zijn ideaal om in te spelen en kampen te maken. Daar het Lievensbos dicht bebost is, is het ideaal om verstoppertje te spelen. Vlakbij vind je ook het blotevoetenpad.

Paepenbos

Het Paepenbos is een speelbos dat gelegen is langs de Heidestraat, recht tegenover de begraafplaats. Achteraan grenst het 9 ha grote speelbos aan de militaire spoorlijn, waar je met de spoorfietsen over kan fietsen. Het speelbos is een echt kinderparadijs waar je kan rennen, ravotten en kampen bouwen. Er zijn twee grote speelweides en er is ook een amfibiepoel waar veel kikkers, padden en salamanders wonen. Naast bomen vind je er ook struiken waarin of waarachter je je kan verstoppen of kampen bouwen. Het Paepenbos is eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Als je er een activiteit wil organiseren dien je hiervoor ook toestemming te vragen aan het Agentschap voor Natuur en Bos.

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket