Geef zorgverstrekkers een (parkeer)plaats

Zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt, waardoor tijd voor verzorging verloren gaat naar het zoeken van een parkeerplaats. Daarom is er in de gemeente Kapellen het systeem van zorgparkeren. Als Kapellenaar kan je, ook al heb je zelf geen zorg nodig, je parkeerplaats voor je oprit of garagepoort ter beschikking stellen voor zorgverstrekkers.

Hoe een sticker zorgparkeren aanvragen?

Wil je graag een zorgparkeerplaats ter beschikking stellen? Dan kan je een sticker zorgparkeren aanvragen via dit e-formulier. Na bevestiging kan je de sticker ophalen aan het onthaal van het Administratief Centrum of wordt deze op verzoek opgestuurd. 

Hoe kan je als zorgverstrekker gebruik maken van zorgparkeren?

Ben je een zorgverstrekker die erkend is door het Riziv of de Vlaamse Gemeenschap, dan kan je gebruik maken van het zorgparkeren. Hiervoor vraag je een zorgparkeerkaart aan via dit e-formulier.

Hoe werkt het zorgparkeren?

  • De zorgverstrekker mag maximaal 45 minuten gebruik maken van je zorgparkeerplaats. Hij of zij hoeft voor deze periode geen parkeerschijf of bewonerskaart te gebruiken.
  • De zorgverstrekker moet zijn of haar mobiel telefoonnummer duidelijk leesbaar op haar zorgparkeerkaart noteren.
  • Op vraag van de aanbieder van de parkeerplaats, moet de zorgverstrekker het voertuig zo snel mogelijk verplaatsen.
  • Indien je je parkeerplaats niet meer ter beschikking wil stellen, dan verwijder je de sticker en meldt dit aan de gemeente Kapellen.

Uiteraard mag de zorgverlener geen misbruik maken van de zorgparkeerplaats door bijvoorbeeld deze te gebruiken op het moment dat er geen zorg wordt verleend of de zorgparkeerkaart door te geven aan derden. Ook kan er geen vergoeding worden betaald om de zorgparkeerplaats voor te behouden. Bij misbruik of verkeerd gebruik kan de politiezone Noord de zorgparkeerkaart intrekken.