Handicar is een vervoersdienst voor rolstoelgebruikers. Het gaat hier niet om ziekenvervoer. Daarvoor kan je een beroep doen op een ambulancedienst.

Voor wie

Je kan lid worden van de handicar als je inwoner bent van Kapellen en je uitsluitend en permanent per rolstoel moet verplaatsen.

Een rit regelen

Je reserveert minstens twee dagen vooraf je rit. Je kan hiervoor elke dag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen of mailen. Vervoer tijdens het weekend en op maandag moet ten laatste op donderdag aangevraagd worden. 

Kostprijs

Je betaalt een vergoeding van € 0,40 per kilometer met een minimumtarief van € 4,00 . Er wordt een groepstarief van € 0,60 gehanteerd vanaf het ogenblik dat twee rolstoelgebruikers gezamenlijk gebruik maken van het vervoer in één rit met één opstappunt en één bestemmingspunt. Bij vervoer van 3 rolstoelen bedraagt de prijs per kilometer € 1,00 en per 4 rolstoelgebruikers is dat € 1,20.

Per rit is er een opstapvergoeding van € 2,00.

Een rit annuleren

Je kan een rit annuleren, minstens één dag vooraf. Een annulering voor maandag moet vrijdag doorgegeven worden. Als je niet tijdig annuleert zonder aanvaardbare reden, wordt een kost aangerekend van € 5.

Betalen

Je ontvangt maandelijks een factuur met een gedetailleerd overzicht van de gereden kilometers. De ritten die te laat werden geannuleerd, worden mee gefactureerd.

Contact

Je kan elke werkdag reserveren tussen 9.00 en 12.00 uur via 03 670 28 03 of bruggeske@kapellen.be.