gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 17 u.
Het gemeentelijk zwembad heropent op woensdag 1 juli.

De Nationale Veiligheidsraad zet het licht voor de heropening van het Kapelse zwembad aan de Christiaan Pallemansstraat definitief op groen. Uiteraard gaat dat gepaard met een aantal richtlijnen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus:

  • Je maakt een afspraak om te komen zwemmen. Dat kan via de webwinkel. Je koopt een ticketje voor een zwembeurt, dat kan uiteraard ook met je abonnement of tienbeurtenkaart.
  • Een zwembeurt reserveren kan telkens op het uur. Zorg dus dat je op tijd bent voor je 'afspraak’, want de schuifdeur van het zwembad gaat 5 minuutjes voor het uur open en nadien weer onherroepelijk dicht.
  • Er worden nooit meer dan tien zwemmers per uur binnen gelaten.
  • Je zwemt met maximum 2 zwemmers per baan.
  • Een kwartier voor het uur kom je uit het bad en ga je naar de kleedhokjes.
  • In het zwembad worden beurtelings twee gangen met kleedhokjes en lockers gebruikt én telkens ontsmet door het schoonmaakpersoneel.
  • De abonnementen en 10-beurtenkaarten worden automatisch verlengd.

Meer info over het zwembad vind je hier.

video

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.