gepubliceerd op dinsdag 20 maart 2018 14.47 u.
de gemeente Kapellen organiseert voor de tweede keer een zomerschool Nederlands voor anderstalige lagereschoolkinderen tijdens de zomervakantie.

De kinderen krijgen spelenderwijs Nederlandse les in de voormiddag. In de namiddag worden de lessen afgewisseld met sportactiviteiten, creatieve workshops en uitstappen. Daarnaast sluiten ze enkele halve dagen aan bij de speelpleinen van Kapellen.

Voor het geven van de Nederlandse lessen en het begeleiden van de kinderen tijdens de verschillende activiteiten zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ga je de uitdaging aan om één, twee, drie of vier weken te werken met een 7 à 8-tal kinderen? Dan is de zomerschool zeker iets voor jou! Ervaring met de doelgroep (anderstalige kinderen van 6 tot 12 jaar) is een pluspunt, maar zeker niet noodzakelijk.

Iedereen mag meewerken aan de zomerschool Nederlands. Je wordt begeleid en ondersteund aan de hand van vormingen, vergaderingen en evaluatiemomenten. Je komt terecht in een team van enthousiaste vrijwilligers en staat er zeker niet alleen voor!

Begint het bij jou al te kriebelen om een klasje te begeleiden? Of wil je liever nog wat meer informatie? Neem dan contact op met onze diversiteitsmedewerker Laura Kerstens via laura.kerstens@kapellen.be of 03 660 67 48.

 • leeftijd: vanaf 18 jaar
 • vergoeding: € 30 per dag of onkostenvergoeding
 • wanneer
  maandag 16 juli t.e.m. vrijdag 20 juli
  maandag 23 juli t.e.m. vrijdag 27 juli
  maandag 13 augustus t.e.m. vrijdag 17 augustus
  maandag 20 augustus t.e.m. vrijdag 24 augustus

  telkens van 8.30 – 16.30 uur

 

Niet echt iets voor jou, maar wel op zoek naar vrijwilligerswerk? Kijk eens op www.kapellenvrijwilligt.be