gepubliceerd op woensdag 7 februari 2024 16.20 u.
Tijdens de milieuweek kan je deelnemen aan drie uiteenlopende activiteiten.

woensdag 27 maart - 19.00 - 21.30 uur

Infoavond: Hoe je woning duurzaam verwarmen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om op een duurzame manier je woning te verwarmen? Kom dan naar deze infoavond, waar docent en onderzoeker Eddy Janssen (Velt Brasschaat) op een begrijpelijke manier meer informatie geeft over toekomstige verwarmingsconcepten en hoe je dat praktisch kan aanpakken.

Iedereen is welkom zonder reservatie in zaal De Kroon (Antwerpsesteenweg 2). 

donderdag 4 april - 19.00 - 21.30 uur

Workshop: zaaien, stekken en scheuren

Zaaien en stekken zijn dé manieren om zelf planten te maken ook als je geen groene vingers of ervaring hebt. Leuk en ontspannend om te doen en het levert je ook nog eens mooie planten op. In deze workshop krijg je eerst een beetje theorie die je meteen in de praktijk kan omzetten. Zo ga je naar huis met een paar potten met plantjes in wording en heel wat groene inspiratie. 

Je mag zelf een paar plantjes meebrengen die je wilt stekken en misschien kan je enkele vrienden of familieleden strikken om mee te gaan.

De workshop vindt plaats in zaal De Kroon, Antwerpsesteenweg 2 en wordt georganiseerd door de Landelijke Gilde Kapellen en de Milieuraad.

Inschrijven kan tot woensdag 27 maart door € 5 per persoon te storten op rekeningnummer BE49 7331 2300 0171 van de Landelijke Gilde Kapellen met vermelding 'Cursus stekken + aantal deelnemers'.

zondag 7 april - 14.00 - 16.30 uur

Kinderwandeling: creatief met natuurmateriaal

Kindjes tussen 5 en 10 jaar oud mogen mee op stap met Natuurpunt door speelbos Paepenbos. Onderweg verzamel je allerlei natuurlijke materialen die het bos biedt. Daarna kan je met de verzamelde stukjes natuur creatieve knutselwerkjes maken.

Je kan gratis deelnemen, maar schrijf je wel in via de webwinkel voor 29 maart. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.

Afspraak om 14.00 uur in speelbos Paepenbos (ingang Heidestraat tegenover huisnummer 85).