gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 13.40 u.
Oekraïense vluchtelingen die momenteel door gastgezinnen worden opgevangen in Kapellen, gaan, eens ze werk en dus een vast inkomen hebben, op zoek naar een woning op de private woningmarkt.

Ben je eigenaar van een woning, studio, serviceflat of een appartement? En wil je deze eventueel verhuren aan Oekraïense vluchtelingen? Vul dan dit e-formulier in. Je wordt dan zo snel als mogelijk gecontacteerd. Alle woningen die voldoen aan onderstaande voorwaarden komen in aanmerking. 

voorwaarden

  • Het gaat over huisvesting in woningen: zelfstandige woningen (eengezinswoning, appartement, studio) of niet-zelfstandige woningen (kamers in kamerwoningen, studentenkamers).
  • De afwijkende normen zijn alleen van toepassing met het oog op de huisvesting van tijdelijk ontheemden uit Oekraïne. De afwijkingen stoppen dus als het tijdelijk beschermingsstatuut stopt. 
  • De woningen mogen geen veiligheids- of gezondheidsrisico’s vertonen. Onbewoonbaarheid en overbewoning zijn in geen geval toegestaan.
  • De woning mag niet op de inventaris van ongeschikt en onbewoonbaar verklaarde woningen staan en/of op de lijst van herstelvorderingen van de Vlaamse Wooninspectie.