gepubliceerd op maandag 14 maart 2022 10.40 u.
Bij de Fietsbieb kan je kinderfietsen goedkoop lenen. Dit project draait op de inzet van vrijwilligers die o.a. fietsen willen onderhouden en herstellen en het ontleenpunt willen openhouden.

een Fietsbieb, wat is dat?

Bij de Fietsbieb kunnen gezinnen en kinderen tot 12 jaar voor € 20 per jaar een fiets lenen. Wordt de fiets te klein? Dan kan deze gewoon worden ingeruild voor een groter exemplaar. Het concept Fietsbieb is nog maar enkele jaren oud, maar ondertussen zijn er al 90 in Vlaanderen en Brussel. Onder het motto: delen is het nieuwe hebben, worden tweedehandsfietsen ingezameld, hersteld en uitgeleend.

wij zoeken jou!

Ook de gemeente Kapellen wil een Fietsbieb opstarten. Samen met beweging.net wordt momenteel bekeken welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast zoeken we nog vrijwilligers die de fietsen willen onderhouden en herstellen, het ontleenpunt een keer per maand openhouden, promo voeren, de administratie in orde brengen, enz. Elk engagement wordt gewaardeerd. Heb jij zin om dit project mee te ondersteunen? Laat het dan weten via kapellen@fietsbieb.be.


Meer info: www.fietsbieb.be.