gepubliceerd op vrijdag 30 april 2021 14.30 u.
Ons Vaccinatiecentrum Noorderkempen (Brasschaat) is in mei ook per auto toegankelijk via de Essensteenweg/Vliegveldlaan.

Defensie stelt de Vliegveldlaan van maandag 3 tot en met maandag 31 mei tijdelijk open als toegangsweg naar het Vaccinatiecentrum Noorderkempen. Als je uit/via het stukje Kapellen tussen Kalmthout, Brasschaat en Wuustwezel komt, kan je in mei dus de Vliegveldlaan inrijden, ongeacht het tijdstip van vaccinatie.

Provinciaal commandant Rudi Ryckebosch: “Het openstellen van de Vliegveldlaan kan in die periode omdat er minder oefeningen zijn en er daardoor minder conflict is tussen militair- en burgerverkeer. Daarnaast wordt de druk op de andere aanrijroute verlicht.”

Let wel, want “op 18, 19 en 20 mei wordt de toegangsweg nog wel volledig afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Die drie dagen vindt er namelijk een training plaats met zware voertuigen. Die rijden in en uit het militaire kwartier en kruisen de Vliegveldlaan”, aldus de commandant.

Intussen draait het vaccinatieprogramma op volle toeren. “De komende weken vaccineren we dagelijks tussen 1.200 en 2.700 mensen. Op die drukke dagen zal de toegang langs de Vliegveldlaan welkom zijn voor bezoekers”, stelt Cindy De Roeve, voorzitter van ELZ Noorderkempen.