gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 14.35 u.
Sta je in het onderwijs en kan je nog wel wat lectuur in je bagage kwijt tijdens de zomervakantie? Dan is de actie 'Verrassingen in je valies' van de bib misschien wel iets voor jou.

Leerkrachten van het kleuter-, lager- en middelbaar onderwijs (en studenten van de lerarenopleiding) zijn sleutelfiguren om kinderen en jongeren (meer) te laten lezen. Zij die dat wensen, krijgen op eenvoudige vraag een pakket van vijf kinder- of jeugdboeken mee op vakantie.

Het gaat om recente boeken die je bovendien niet gewoon vier weken, maar de hele zomer mag houden!

Maak je daarnaast een vakantieselfie met je favoriete boek? Dan maak je ook nog eens kans op een boekenbon!

Vorig jaar voorzag de bib zo 36 leerkrachten van lectuur in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. Dat is niet slecht, maar kan nog altijd beter.

Concreet: bij de start van de zomer krijg je als leerkracht een pakket van 5 verrassende boeken voor een welbepaalde leeftijdsgroep (kleuters, 6-8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar, 14-16 jaar, 16-18 jaar). De bib biedt ook pakketten in het Frans, Duits en Engels aan.

Margo Janssens geeft les aan 10-11-jarigen in basisschool GO!Irishof en nam vorig jaar deel aan de actie (foto). De ideale ambassadeur dus, om even poolshoogte te nemen. Het Interview met haar lees je in #infokapellen 6 die eind juni in je brievenbus valt.

Interesse in het boekenpakket? Vraag het hier aan.

Meer info? contacteer de bib via 03 660 66 90 of bibliotheek@kapellen.be