gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2018 17 u.
Een nieuw decreet in het Deeltijds Kunstonderwijs brengt vanaf het schooljaar 2018-2019 heel wat veranderingen met zich mee.

De gemeentelijke Academie voor Muziek & Woord biedt vanaf dan een initiatie aan voor kinderen vanaf 6 jaar. De kinderen worden ondergedompeld in de wereld van muziek en woord. Ze worden spelenderwijs voorbereid op het moment dat ze met een instrument aan de slag gaan of voor theater kiezen.

Verder kunnen kinderen blijven instromen op 8 jaar en – in tegenstelling tot vandaag – ineens starten met een instrument. Al van bij de start van de opleiding ligt de nadruk meer op praktijkgericht les volgen. Zo krijgen leerlingen tijdens de eerste jaren van hun opleiding al de mogelijkheid om samen te musiceren.

Het theoretische lessenpakket wordt ook deels omgezet in praktische lessen, waarbij muziek beleven centraal staat. Het aanbod voor volwassenen en tieners in muziek en woord blijft bestaan.

Zowel voor tieners als volwassenen wordt een afzonderlijk traject aangeboden. De nieuwigheden en de lessenroosters vind je terug op www.academiebrasschaat.be. Je kan je trouwens vanaf 1 juni inschrijven voor het nieuwe schooljaar, tijdens de openingsuren van de Academie (Antwerpsesteenweg 146, Kapellen).