Het coronavirus maakt dat we op afstand van elkaar moeten blijven, maar toch is de solidariteit groot. Veel Kapellenaren kunnen hulp gebruiken, anderen geven aan dat ze graag willen helpen. Daarom lanceert de gemeente Kapellen het platform Kapellen helpt.
Kapellenaren kunnen via dit platform andere Kapellenaren die hun huis nu niet kunnen of mogen verlaten, helpen. Dat gaat van boodschappen doen of de hond uitlaten over een telefonisch of online babbeltje slaan tot een brief schrijven of een tekening maken.
Ondertussen lopen er ook heel wat andere warme initiatieven in Kapellen:
  • Doedèskadèn vzw en het Sociaal Huis zijn samen op zoek naar gebruikte laptops voor Kapelse kinderen en jongeren in armoede. Meer info vind je hier. De gemeente Kapellen ontving ondertussen al zo'n 90 laptops en 30 pc's: 30 van burgers en telkens zo'n 20 van CFE uit Oudergem, Aertssen uit Stabroek en de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel). Waarvoor grote dank! Maar er mogen nog altijd laptops worden binnengebracht, want de nood is nog niet gelenigd.
  • De gemeente organiseerde eerder 2 initiatieven om de voedselbedeling van Welzijnsschakel Oase te ondersteunen. Mensen konden voedsel schenken via dozen in Kapelse supermarkten of ze konden € 5 storten (waarmee Oase producten aankoopt bij de lokale middenstand). Die laatste actie leverde maar liefst 5.500 euro op. Dat geld werd ondertussen al overgemaakt aan Oase.
alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Wegens het gevaar op besmetting door het coronavirus kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Uitsluitend het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.