gepubliceerd op zaterdag 10 februari 2024 14 u.
Op zaterdag 10 februari vond de gemeentelijke beurs rond duurzaam wonen en bouwen plaats. Ontdek hier de presentaties van de infosessies.

De presentaties kan je onderaan deze pagina downloaden. 

1. Het EnergieK loket helpt je bij energievragen (door EnergieK huis IGEAN) 

Wil je je energiefactuur verlagen? Of denk je aan renoveren, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je een premie aanvragen en lukt al dat papierwerk niet? In deze infosessie krijg je een heldere uitleg over de werking van het EnergieK Loket, de diensten van het EnergieK huis. Van advies over je energiecontract en hulp bij het aanvragen van de Mijn VerbouwLening tot voordelige groepsaankopen en begeleiding op maat van je renovatieplannen.

2. Maak de sprong naar Duurzame Energie met Zonnewerf! (door Klimaatwerf) + Ontdek slimme sturing (door Ensys) 

Voel je je overweldigd door de complexiteit van zonnepanelen? Vraag je je af of een thuisbatterij een slimme keuze is voor jou? Zonnewerf, een gezamenlijk initiatief van de energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind, helpt je navigeren in de wereld van zonne-energie.

Ontdek hoe je optimaal zonnestroom kunt opwekken, specifiek voor jouw situatie. Leer over de voordelen van autoconsumptie, de werking van digitale tellers en het nieuwe capaciteitstarief. Experts staan klaar om alle ingewikkelde termen te verduidelijken en je te begeleiden
bij elke stap. Want je investering in zonnepanelen moet niet alleen duurzaam, maar ook rendabel zijn.

3. Biodiversiteit in tuinen als wapen tegen klimaatverandering (door VELT vzw) 

Te nat of te droog? Door kleine en grote ingrepen in jouw tuin uit te voeren, wordt je tuin weerbaarder tegen de veranderingen in het klimaat! Help de natuur rondom jouw woning, ga slim om met hemelwater en verhoog de biodiversiteit in jouw tuin. Maar hoe begin je daaraan? Onze expert geeft je concrete acties en tips om mee aan de slag te gaan in jouw tuin.