Janhagel

Putse Janhagel is een soort van geribbelde speculaaskoek met kaneel, honing en amandelen. Het recept is al meer dan 130 jaar een goed bewaard geheim. Janhagel wordt ambachtelijk gemaakt en is uitsluitend te koop bij bakkerij De Schutter aan de Puttestraat in Putte.

Louwke Poep

Louwke Poep is een blondkleurig bier van hoge gisting van Brouwerij Van Steenberge-Bios uit Ertvelde. Dit ‘Kapelse vredesbier’ met een alcoholpercentage van 6,8% is te koop bij drankenhandel B-LITE.

Perkament

PerkamentĀ is een blond, zachtgehopt, ambachtelijk gebrouwen bier met een alcoholpercentage van 7,5 %. Via de etiketten op de achterzijde ontdek je allerlei volksverhalen én toeristische informatie. In het kader van 750 jaar Hoogboom werd ook een honingbier gebrouwen (8,5 % alcohol). Intussen is ook de donkere variant op de markt gezet (9 % alcohol).

Slagerij

Slagerij Van de Weyer heeft vijf streekproducten in huis. Het gaat om kempische gedroogde hesp, kempische gerookte boerenhesp, frut (boerenkop), Sint-Antoniusbeuling en Geuzenhoek-mosterd.