gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024 9 u.
Op woensdag 3 april wordt gestart met de afbraak van het handelspand gelegen aan Stationsstraat 52.

De werken zijn enkel mogelijk mits het plaatselijk afsluiten van de rijbaan, zodat het werfverkeer zich veilig kan opstellen.

Rijbaan afgesloten vanaf 3 april voor afbraakwerken

Omwille van de afbraakwerken is de Stationsstraat van 3 tot en met 19 april over de volledige breedte afgesloten ter hoogte van Stationsstraat 52. Enkel voetgangers en fietsers die afstappen kunnen door.

Omrijden

Omrijden doe je via de Koolkaai en Christiaan Pallemansstraat. De enkelrichting van de Stationsstraat wordt tijdens de werken opgeheven zodat de straat steeds kan in- en uitgereden worden.

Gedeeltelijke inname rijbaan voor kraan nieuwbouwwerken

Vervolgens begint de aannemer met de heropbouw van een nieuw gebouw op de site. Vanaf maandag 29 april tot de zomervakantie worden¬†één rijstrook en een gedeelte van het voetpad ter hoogte van Stationsstraat 56 en 58, ingenomen voor een bouwkraan.

In de Guyotlei wordt langs één kant van het middenpleintje het verkeer in beide richtingen geregeld zodat de oorspronkelijke verkeerscirculatie behouden blijft. Ontsluiting richting Shopping Promenade en Hofstraat blijft mogelijk vanaf het station, ook in de tegengestelde richting. De doorgang vanaf het station richting Vredestraat naar het centrum via de Stationsstraat blijft mogelijk.¬†