• Sporthallen Centrum, Hoogboom en Putte zijn open.
  • Het zwembad (C. Pallemansstraat) is open, reserveren verplicht. Meer info vind je hier.
  • De kleedkamers en de toiletten aan de atletiekpiste zijn gesloten tot nader order.
  • Douchen is verboden in alle sportinfrastructuur in Kapellen. De enige uitzondering is het zwembad, waar uitsluitend voor het zwemmen moet/kan worden gedoucht.

sporten in georganiseerd verband

  • Sporten kan met maximum 50 personen, steeds in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter.
  • Sporten in georganiseerd verband moet verlopen conform de sectorale protocollen die door de bevoegde minister werden goedgekeurd, en zoals ze zijn opgemaakt en/of aangepast om het hoogst mogelijke niveau aan veiligheid te garanderen. Een overzicht van de huidige protocollen kan je terugvinden op www.info-coronavirus.be/nl/protocollen.
  • Bij intensief sporten (hardlopen, wielrennen, mountainbiken) hoef je geen mondmasker te dragen wanneer de kans op besmetting quasi nul is en je voldoende afstand kan houden.

sporten in niet-georganiseerd verband

  • Sporten is toegestaan in de eigen sociale bubbel, met groepen van maximaal 10, steeds dezelfde personen (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend).
  • Bij intensief sporten (hardlopen, wielrennen, mountainbiken) hoef je geen mondmasker te dragen wanneer de kans op besmetting quasi nul is en je voldoende afstand kan houden.

naar overzicht maatregelen >

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.