De gemeente Kapellen geeft een subsidie aan sociaal gerichte instellingen. Wat sociaal gericht is, kan breed worden geïnterpreteerd. Het gaat bijvoorbeeld om onthaalcentra, opvanghuizen, vrouwenhulpgroeperingen, verenigingen voor bejaardenzorg, patiëntenbegeleiding, adoptiewerk, zelfhulpgroepen voor wiegendood en verenigingen voor de integratie van holebi’s. 

Voorwaarde is dat de activiteiten van de instelling ten goede komen aan Kapellenaren. Dit toon je aan met een werkingsverslag van het voorbije jaar. 

bedrag

De subsidie bedraagt € 65 per jaar. 

reglement

  • Het subsidiereglement voor sociaal gerichte instellingen werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 23 juni 2014.
  • Je kan het subsidiereglement hieronder bekijken en downloaden.

aanvraag

Je kan deze subsidie aanvragen via het e-loket vóór 1 oktober van elk jaar. Zorg dat je elektronische identiteitskaart in je aangesloten kaartlezer zit. Voeg zeker het werkingsverslag van het voorbije jaar toe. 

Het college van burgemeester en schepenen beslist of jouw aanvraag voldoet aan alle voorwaarden. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je het bedrag voor het einde van het jaar. 

meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij de financiële dienst of boekhouding@kapellen.be.