gepubliceerd op maandag 5 december 2022 16 u.
De winter is in het land. Heb je moeite om zelf sneeuw te ruimen voor je deur? Registreer je voor hulp bij de Sneeuwtelefoon. Steek je zelf graag een handje uit de mouwen? Laat ook dan van je horen!

Bij sneeuwval of ijzel ben je verplicht voor eigen stoep te vegen om een veilige doorgang te verzekeren. Als je dit niet doet en er valt iemand daardoor, dan kan je hiervoor burgerrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.

Heb je moeite om dit zelf te doen, bijvoorbeeld door een beperking of ouderdom en heb je geen hulp? Meld je dan aan bij de Sneeuwtelefoon. Vrijwilligers helpen je graag een handje om sneeuw te ruimen.

De toegang van de deur tot aan de straat, de brievenbus en het voetpad voor het huis worden sneeuwvrij gemaakt (met een maximum van 20 m2). Per ruimbeurt betaal je € 1.

Sneeuwval is niet voorspelbaar. Daarom registreer je je best vooraf als je een beroep wil doen op de vrijwilligers van de Sneeuwtelefoon.

Wil je graag een handje toesteken en meewerken als sneeuwruimer in je buurt? Geef een seintje aan dienstencentrum ’t Bruggeske via bruggeske@kapellen.be of 03 670 28 03.