gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2024 12.30 u.
De eerste winterprik is bijna achter de rug. Maar de strooiploegen staan paraat zolang dat nodig is. Wil je zelf je buren of mensen die minder mobiel zijn, in de toekomst helpen met sneeuwruimen? Neem dan contact op met de sneeuwtelefoon, of laat het je buren weten via het buurtplatform Hopfr.

Zout wordt gestrooid als het geijzeld en gesneeuwd heeft, pekel wordt preventief gestrooid als er sneeuw wordt verwacht. De strooiploegen staan paraat tot zolang het nodig is. Ook dit jaar wordt er gestrooid volgens de gekende routes. Alle info daarover lees je hier

Sneeuwtelefoon zoekt vrijwilligers

Je bent als inwoner verplicht om het voetpad voor je woning sneeuw- en ijsvrij te houden en een veilige doorgang te verzekeren. Als je dit niet doet en daardoor valt iemand, kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Heb je moeite om dit zelf te doen, bijvoorbeeld door een beperking of ouderdom en heb je geen hulp? Meld je dan aan bij de Sneeuwtelefoon.

Vrijwilligers helpen je graag een handje om sneeuw te ruimen. De toegang van de deur tot aan de straat, de brievenbus en het voetpad voor het huis worden sneeuwvrij gemaakt (met een maximum van 20 m2). Per ruimbeurt betaal je € 1. Sneeuwval is niet voorspelbaar. Daarom registreer je je best vooraf als je een beroep wil doen op de vrijwilligers van de Sneeuwtelefoon. Dat kan tijdens de openingsuren van het dienstencentrum.

Ben jij zelf iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en de mensen een lach op hun gezicht bezorgt? Wil je graag een handje toesteken en meewerken als sneeuwruimer in je buurt? Geef een seintje aan dienstencentrum ’t Bruggeske via bruggeske@kapellen.be of 03 670 28 03. Materiaal (sneeuwschop en zout) worden voorzien.

Ga je liever zelf op zoek naar een nabije buur voor hulp? Sinds kort is Kapellen ook actief op www.hoplr.be, het sociaal netwerk voor jouw buurt. Registratie op dit platform is gratis.