gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 13.30 u.
De Kapelse bibliotheken starten de afhaalbib opnieuw op, na toelating van de hogere overheid.

Extra thuis zijn betekent ook dat je tijd hebt om bijvoorbeeld een boek te lezen. Als je nieuwe boeken wil, kan je via de bibcatalogus (kapellen.bibliotheek.be) je keuze maken. Geef je wensenlijstje dan met titel en auteur/uitvoerder door via bibliotheek@kapellen.be of 03 660 66 90.

De afhaalbib mag dus opnieuw worden opgestart van de hogere overheid, maar weliswaar onder strikte voorwaarden:

  • De boekengleuven zijn in principe gesloten en uitleentermijnen worden automatisch verlengd tot 1 juli. Maar tijdens de afhaalmomenten (zie verder) zijn de boekengleuven wél geopend en kan je er - uitsluitend op deze manier - bibmaterialen achterlaten.
  • Je bestelde materialen worden door een bibmedewerker op je kaart gezet. Vermeld in je aanvraag dus duidelijk je naam, je leners- of rijksregisternummer en je afhaalpunt (Kapellen of Putte).
  • De gevraagde materialen (welke aanwezig zijn in de bib) worden voor je klaargezet in een papieren zak die minstens 72 uur op voorhand klaarstaat. Dit om de quarantaineregels in acht te nemen.
  • Kom bij het ophalen één per één (!) binnen en wacht buiten in de frisse lucht met de nodige afstand van anderen (social distance) tot het jouw beurt is.
  • Je krijgt een tijdstip van ophaling toegewezen, tracht je er zoveel mogelijk aan te houden.
  • Er zijn twee afhaalmomenten: op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.