gepubliceerd op maandag 25 oktober 2021 14.53 u.
Maak je woning energiezuinig met de renovatiecoach en profiteer van een aantal groepsaankopen die het EnergieK huis samen met een aantal gemeentes organiseert.

renovatiecoach

Wil jij je woning energiezuinig(er) maken, maar weet je niet goed hoe? Het EnergieK huis en Fluvius bieden je gratis hulp aan in de vorm van een renovatiecoach. 

hoe? 

Een renovatiecoach komt langs bij je thuis. Die richt zich vooral op de energetische renovatiewerken, maar heeft ook oog voor comfort en veiligheid. De renovatiecoach helpt je om planmatig, efficiënt en kostenbesparend te renoveren. Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie over jouw woning.

voor wie?

Iedere particuliere eigenaar kan deelnemen. Ook eigenaars-verhuurders kunnen hun huurwoning energiezuinig en conform maken met behulp van een renovatiecoach.
Enkele voorwaarden:

  • Je gaat minstens minstens twee energetische renovatiewerken uitvoeren.
  • Je werkt niet samen met een architect voor de werken. Heb je een architect in dienst? Dan is hij of zij jouw renovatiebegeleider. 

wat kost het?

Deze dienstverlening is gratis.

wat zijn de voordelen?

  • een persoonlijke renovatiebegeleider die je tijdens al je verbouwingswerken zal bijstaan
  • een duidelijk stappenplan voor jouw woning, rekening houdend met de prioriteiten van de werken
  • hulp bij het correct opvragen van prijsoffertes
  • nazicht van de ingediende prijsoffertes
  • controle op het werk van de aannemers tijdens de werken
  • een handig overzicht van de premies en leningen waarvoor jij in aanmerking komt

Investeer jij in drie energiebesparende maatregelen voor je woning? Dan krijg je er een gratis EPC bovenop. Een EPC is 10 jaar geldig en verplicht bij de verkoop van je woning.

hoe aanvragen?

Je kan je aanvraag indienen via dit formulier. Na je aanvraag, word je uitgenodigd voor een gesprek in het EnergieK loket. Daar worden je plannen bekeken en wordt er een renovatiebegeleider aangesteld. Die begeleider blijft gedurende het hele project jouw contactpersoon.

meer info?

Je kan hiervoor elke maand van 13.00 tot 16.00 uur terecht in het administratief centrum bij het Energiek Loket. Een afspraak maken kan per mail via energie@igean.be of bel naar 03 350 08 08. De twee eerstvolgende momenten zijn maandag 22 november en maandag 20 december.

groepsaankopen

regenwatertonnen

Door het regenwater tijdens een regenbui op te vangen in een regenwaterton beperk je niet alleen de wateroverlast. Je kan het water bovendien voor een heleboel dingen gebruiken. Je kan een standaard regenwaterton van 310 of 510 liter aankopen in alle IGEAN recyclageparken. Daarnaast kan je ook een design regenton, een regenton met plantenbak of een grote regenton van 1000 liter bestellen via www.igean.be/regenwatertonnen.

spouwmuurisolatie

Een geïsoleerde spouwmuur houdt je woning lekker warm in de winter en erg koel in de zomer. Wie beschikt over geschikte spouwen kan deze relatief eenvoudig na-isoleren. Bovendien daalt je energiefactuur onmiddellijk door spouwmuurisolatie én krijg je een premie van Fluvius van € 5 per vierkante meter. Het Energiek Huis deed het voorbereidende werk voor je en ging op zoek naar betrouwbare lokale partners. Het enige wat je nog moet doen is je inschrijven voor een vrijblijvende offerte.

Meld je aan voor een gratis expertise en een vrijblijvende offerte via www.igean.be/spouwmuur