gepubliceerd op woensdag 22 januari 2020 12 u.
Vanaf vandaag zijn er geen rookmelders meer te verkrijgen in het Administratief Centrum van Kapellen.

De gemeente Kapellen verkocht sinds 1 september 2019 in samenwerking met de Stichting Brandwonden 4.000 rookmelders. Een gigantisch aantal, maar nu zijn ze echt uitgeput!

Het is geweldig dat de Kapellenaren massaal gevolg hebben gegeven aan de oproep om rookmelders te plaatsen in de woning. Zoals reeds vermeld is dit vanaf 1 januari 2020 gewoon verplicht.

Heb je nog steeds geen rookmelders, dan kan je deze aanschaffen in de handel. 

Hierbij alvast enkele tips bij het aankopen van een rookmelder:

  • Ga zeker voor een rookmelder met een vaste batterij, want eens je rookmelder aan je plafond is bevestigd ga je niet meer de moeite doen om deze er af te halen en er een nieuwe batterij in te steken. 
  • Kies voor een toestel en batterij dat je 10 jaar garantie geeft, want dat is de normale levensduur van zo'n toestel. Vaak zijn die iets duurder dan de andere rookmelders in het gamma. Maar als je de totale kost uitrekent per jaar, valt die prijs goed mee in vergelijking met toestellen waar je jaarlijkse nieuwe batterijen moet insteken.
  • Rookmelders op stroom? Beter niet want als het brandt is het eerste dat uitvalt je schakelaar, en dan heb je niks meer aan je rookmelder.