gepubliceerd op donderdag 9 december 2021 11 u.
Sinds begin december wordt QVAX opnieuw ter beschikking gesteld voor de boostervaccinatie. Iedereen die in aanmerking komt kan zich op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden.

Vaccinatiecentra kunnen uit de reservelijst putten wanneer zij voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking hebben. Op die manier gaan geen vaccins verloren wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag met een overschot zit.

Een uitnodiging vanuit QVAX gaat na of het interval tussen de basis- en boostervaccinatie is verstreken en verloopt volgens dalende leeftijd (van oud naar jong).

De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1 prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden. Het is dus niet zo dat wie het langst geleden gevaccineerd is, nu eerst voor de boostervaccinatie uitgenodigd kan worden.

Inschrijven op QVAX geeft geen garantie op een effectieve uitnodiging. Veel hangt af van de beschikbaarheid van capaciteit, vaccins of prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst (op basis van leeftijd en interval).

Wie in aanmerking komt, ontvangt een sms en e-mail met de vraag om snel te reageren, meteen online te bevestigen om een vrijgekomen plaats in te nemen en naar het vaccinatiecentrum te komen.

naar QVAX >>

opgelet voor valse vaccinatie-uitnodigingen

Afgelopen week ontving de Vlaamse overheid een groot aantal meldingen van mensen die een valse vaccinatie-uitnodiging in hun mailbox kregen. De mails lijken heel goed op een echte uitnodiging. Het verschil: de valse leiden je naar een website waar jee bankgegevens moet invoeren.

Een echte uitnodiging herken je ook als volgt: 

  • de e-mail komt altijd van het e-mailadres cov19-vaccin@doclr.be.
  • dp de e-mail staan de contactgegevens van het vaccinatiecentrum dat bij de officiële woonplaats hoort
  • de vaccinatie en het vaccin zijn gratis
  • zorg en Gezondheid vraagt nooit naar persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers
  • de regionale overheid (in Vlaanderen dus Zorg en Gezondheid) verstuurt de uitnodigingen. Uitnodigingen van een vaccinproducent zijn dus vals.

Een echte uitnodiging ontvang je ook met de post en in mijn burgerprofiel.