In de gemeente Kapellen zijn er zeven publieke laadpalen, zes laadpalen van laadpaaloperator (LPO) Allego, en één van LPO Bluecorner. Alle laadpalen werken op een vermogen van 22kW. Hier laad je ongeveer 100 km per uur bij. 

locaties laadpalen

  • parking Watertoren, Kerkstraat
  • parking Hoeve van Paesschen, Van Paesschendreef
  • parking 't Kooike, Ertbrandstraat
  • parking Ertbrand, Ertbrandstraat
  • Binnenweg
  • kerk Zilverenhoek, Zilverenhoeklaan
  • parking Zwembad, Chr. Pallemansstraat

parkeren aan laadpalen

Aan elke laadpaal worden twee parkeerplaatsen voorbehouden voor elektrische voertuigen. Je herkent ze aan een onderbord met pictogram van een elektrisch snoer. Er kan op deze parkeerplaatsen maximaal 3 uur geparkeerd worden met een parkeerschijf. Dit om te zorgen dat er steeds plaats is voor bestuurders om hun elektrische wagen op te laden.

laden en betalen

De publieke laadpalen beschikken over twee connectoren van het type Chademo 2. In elke connector kan een geschikte laadkabel op een beveiligde wijze ingeplugd worden. Let er dus op dat je steeds zelf jouw laadkabel bij hebt en dat die lang genoeg is om tot bij de laadpaal te geraken.

Aan de publieke laadpalen kan je betalen met een laadpas of app. Er zijn ook abonnementsformules beschikbaar. Alle publieke laadpalen zijn interoperabel, wat betekent dat je met één betaalwijze aan elke laadpaal terecht kunt. Meer informatie vind je hier:

vraag een publieke laadpaal aan in jouw buurt

Als je een 100% elektrische wagen hebt maar geen eigen oprit of garage, kan je bij Fluvius een laadpaal aanvragen via het klantenloket. Als je recht hebt op een laadpaal zoekt Fluvius samen met de gemeente naar een geschikte locatie op maximaal 500 meter van jouw woning.