De Vlaamse overheid biedt sinds 1 augustus 2019 een batterijpremie aan voor gezinnen met een digitale elektriciteitsmeter. De premie zelf vraag je aan bij het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap. Je hebt daarvoor wel een attest van Fluvius nodig. Om dit attest te krijgen, moet je voldoen aan deze voorwaarden:
  1. Je hebt je zonnepanelen/lokale productie-installatie aangemeld bij Fluvius en je hebt je installatienummer (G- of PVZ-nummer) bij de hand.
    Heb je recent je aanmelding uitgevoerd, maar je hebt je installatienummer nog niet ontvangen? Contacteer Fluvius zodat we jou dit kunnen bezorgen.
  2. Je hebt je thuisbatterij aangemeld bij Fluvius. Nog niet aangemeld? Meld nu je thuisbatterij aan bij Fluvius.
  3. Heb je nog geen digitale meter, maar wil je toch al een batterij? Dan wordt de plaatsing van je digitale meters terugbetaald via een verhoging van de premie voor thuisbatterijen. Bewaar ook zeker de goedgekeurde offerte van de plaatsing van je digitale meter.
    Vraag je digitale meter aan via deze link

Om je premieaanvraag uit te voeren zal je installateur een ‘verklaring op eer’ moeten invullen die aangeeft dat je aan deze voorwaarden voldoet. Deze verklaring op eer kan je op de website van Energiesparen terugvinden.

Heb je aan deze voorwaarden voldaan? Dan kan je je premie aanvragen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. Meer info over de premievoorwaarden vind je ook op de website van het agentschap