gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2019 12.38 u.
Heb je nood aan informatie over dementie en wil je tegelijk verhalen horen of delen? Kom dan naar het Praatcafé Dementie Noorderlicht in dienstencentrum Vesalius in Brasschaat.

Praatcafé Dementie Noorderlicht bestaat 10 jaar. Wie er behoefte aan heeft, kan vier keer per jaar langskomen. Diverse organisaties in zes gemeenten werken hieraan mee: Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Er blijft duidelijk veel nood aan deze bijeenkomsten. Wie neemt er deel? Mantelzorgers, familieleden, professionele zorgverleners en af en toe een persoon met dementie zelf. Zij hebben allemaal nood aan deskundige informatie en willen tegelijk verhalen horen of delen.

Je kan extra kennis opdoen over dementie en praten met lotgenoten of deelnemen aan een gemodereerd groepsgesprek. Een avond bestaat traditioneel uit twee interviews. Een deskundige beantwoordt achteraf vragen over een bepaald thema rond dementie. Daarnaast brengt een mantelzorger een getuigenis over de zorg voor een persoon met dementie. Tenslotte kan je voor en na de interviews lotgenoten ontmoeten. Dit alles in een gezellig kader met een drankje en een streepje muziek.

Ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd? Kom gewoon langs. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Programma

  1. 7 mei om 19.30 uur: Soms ben ik zo moe. Over draagkracht bij mantelzorgers.
  2. 24 september om 19.30 uur: Op bezoek bij een persoon met dementie.
  3. 19 november om 14.00 uuur: Voorlopig bewind versus zorgvolmacht.

info@noorderlicht-praatcafe- dementie.be
dienstencentrum Vesalius, Prins Kavellei 77, Brasschaat