gepubliceerd op donderdag 9 november 2017 9 u.
Tijdens de Ouderenweek van 20 tot en met 26 november zijn er heel wat activiteiten gepland in de twee dienstencentra.

Tijdens de ouderenweek van maandag 20 tot en met zondag 26 november is een indrukwekkend aanbod aan activiteiten gepland in de twee Kapelse dienstencentra… en daarbuiten! Onze dienstencentra, bib, cultuurdienst, diversiteitsmedewerker en het OCMW slaan hiervoor de handen in elkaar.

Jukebox is een échte live jukebox, alleen de bediening is anders. Uit een lijst van 400 liedjes kies je een titel en gitarist Jokke Schreurs en zangeres Ariadne van den Brande spelen het nummer van jouw keuze. Zing gerust mee! De jukebox speelt op dinsdag 21 november om 14.00 uur in dienstencentrum ’t Ertbrandje en op donderdag 23 november vanaf 14.00 uur in dienstencentrum ’t Bruggeske. Deelnemen kost € 5.

Dinsdag 21 november om 13.30 uur wordt het levensloopspel gespeeld in dienstencentrum ’t Bruggeske. Dit is een gratis leuk gezelschapsspel waar de verschillen in leeftijd, cultuur, levensfilosofie, enz… bespreekbaar worden.

Enkele vrijwilligers van de bib lezen op woensdagochtend 22 november voor op diverse locaties in Kapellen en Putte:
- De Kringwinkel (Kapelsestraat 237)
- CVO Ivoran (P. Vandenhoudtstraat 8)
- WZC Armonea Plantijn (K. Astridlaan 5)
- WZC Zonnewende (Kerkstraat 5-7)
- tijdens de Speelbabbel in BKO ‘t Egeltje (Antwerpsesteenweg 146)
- … en uiteraard ook in dienstencentra ’t Ertbrandje en ’t Bruggeske.

In de namiddag is er op 22 november in de hoofdbib aan Dorpsplein Luistervinken XL waarbij het wekelijkse voorleesmoment wordt uitgebreid met meer verhalen en meer voorlezers doorheen de hele bib met gratis koffie en cake voor alle bezoekers.

Ook op woensdag 22 november speelt om 14.00 uur de film La La Land in feestzaal ’t Bruggeske. Een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Een ticketje kost € 2.

Kookworkshop samosa’s maken op donderdag 23 november in samenwerking met het Opvangcentrum Fedasil Kapellen. Een Pakistaans gezin leert hoe je deze lekkernij bereidt. Afspraak om 13.30 uur in ’t Bruggeske, kostprijs € 5.

Op zondag 26 november staat een bezoek aan de spiegeltent in Rijkevorsel op het programma. We verplaatsen ons even terug in de tijd en dansen op het ritme van de muziek. Vertrek om 13.00 uur en de terugkeer is rond 17.00 uur voorzien. Deelnemen kost € 6 per persoon.

Inschrijven doe je via de dienstencentra.