gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020 10.30 u.
Als je publiek of privé een evenement of activiteit (in Kapellen) wil organiseren, moet je eerst aftoetsen of jouw evenement/activiteit coronaproof is.

Je moet dus nagaan of de organisatie van je event haalbaar is gezien de strenge maatregelen, én welke eventuele extra inspanningen je nog kan nemen om je activiteit zo veilig mogelijk te organiseren.

Dat doe je via het Covid Event Risk Model (CERM) van de federale overheid. Na het invullen van alle gegevens met betrekking tot je evenement/activiteit krijg je dan een toetsingsrapport met een code. Groen betekent dat je evenement/activiteit kan worden georganiseerd, oranje dat het mits enkele corona-aanpassingen kan plaatsvinden, en rood wil zeggen dat het niet kan! Het CERM is consulteerbaar via www.covideventriskmodel.be

Als je als organisator aan het gemeentebestuur de toelating vraagt voor de organisatie van je evenement/activiteit, moet je de CERM-scan sowieso toevoegen.

Als het evenement of de activiteit plaatsvindt op een locatie met een vaste uitbatingsvergunning (bv. een feestzaal) moet je de CERM-scan enkel ter informatie aan het gemeentebestuur bezorgen.

Deze richtlijnen gelden voor evenementen, (personeels-, en huwelijks- en buurt)feesten, (kleine) festivals, (kleine) concerten, pop-upbars, sportwedstrijden, cultuurvoorstellingen, teambuildings, beurzen, congressen, pyrotechnische shows, …

Ze zijn niét van toepassing op horeca, musea, exposities, kermissen, incentive reizen, … Deze sectoren beschikken over een eigen protocol met te volgen maatregelen. De protocollen kunnen organisatoren hier consulteren.

Sowieso vind je als organisator of privépersoon heel wat antwoorden op jouw vragen in de rubriek ‘veelgestelde vragen’ op www.info-coronavirus.be. (Zo mag je bijvoorbeeld in je tuin maximaal 15 personen ontvangen, maar als je een feest voor bv. 50 personen wil geven, kan dat wel op een afgehuurde feestlocatie.)