gepubliceerd op maandag 29 april 2024 8 u.
Er werden maar liefst 16 fietsen ontleend tijdens de opendeurdag van de Fietsbieb! Daardoor is er grote vraag naar fietsen van maat 24 en 26 inch. Wil je nog een fiets ontlenen of doneren? Elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is de fietsbieb voor jou geopend.

Hoe werkt het?

De Fietsbieb is een uitleenpunt van tweedehands kinderfietsen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Jaarlijks betaal je € 20 lidmaatschap per kind. Per fiets die je uitleent, betaal je een waarborg van € 20. Deze waarborg krijg je terug wanneer je de fiets in goede staat terugbezorgt.

Waar en wanneer?

Elke laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van de maand december) is de Fietsbieb geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Je vindt ze in de ondergrondse parking onder de Academie voor Muziek en Woord en de Buitenschoolse Kinderopvang.

Word fietsenmaker!

De Fietsbieb is op zoek naar handige vrijwilligers met een passie voor fietsen. Kan jij kleine reparaties uitvoeren om zo de fietsen in topconditie te houden? En wil je graag je vaardigheden delen en bijdragen tot een meer duurzame mobiliteit? Kom dan zeker langs tijdens de opendeurdag of neem contact op met de Fietsbieb.

Doneer een fiets en ontvang een jaar gratis lidmaatschap

Heb je een fiets die niet meer wordt gebruikt? Overweeg dan om deze te doneren aan de Fietsbieb. Als dank voor je bijdrage ontvang je een gratis jaarlidmaatschap. Zo kan je niet alleen anderen helpen, maar ook zelf profiteren van de voordelen van de Fietsbieb. Je kan dit lidmaatschap ook cadeau doen.