gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2020 16.51 u.
Steek jij mee een handje toe om ons dorp proper te houden? Als je regelmatig de stoep voor je eigen deur veegt, blijft die vrij van onkruid, zonder pesticiden te gebruiken.

Bij onze balie Ruimte & Wonen lopen er regelmatig vragen en klachten binnen over onkruid op het voetpad. De gemeente doet al het mogelijke om de voetpaden proper te houden. Daarvoor wordt maatwerkbedrijf Aralea ingeschakeld. Aangezien er geen pesticiden meer mogen worden gebruikt, is dit een zeer intens en dus kostelijk werk.

Het onderhoud van het voetpad is trouwens net zoals het sneeuwruimen ook de verantwoordelijkheid van iedere Kapellenaar. Ook de goot en de berm voor je woning hou je zelf proper. Dit is zo opgenomen in het GAS-reglement. Als iedereen voor eigen deur veegt, houden we samen het publiek domein proper.

Daarvoor gebruik je uiteraard geen pesticiden. Regelmatig je stoep vegen met een harde borstel, maakt al een groot verschil. Daarnaast kan je met een voegenkrabber of -borstel het onkruid verwijderen. Meer info vind je op www.zonderisgezonder.be.

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket