gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 14.30 u.
Om de zelfstandigen te helpen, heeft de VZW Un pass dans l’impasse een preventief en proactief ondersteuningssysteem ontwikkeld. Concreet bieden zij tot 8 gratis psychologische sessies aan elke zelfstandige in nood aan, bij een psycholoog in zijn/ haar regio.

Als gevolg van de COVID-19 pandemie is de geestelijke gezondheid van de gehele bevolking ernstig aangetast. Onder de mensen die een groot risico lopen op psychische problemen vormen zelfstandigen een bijzonder kwetsbare groep.

8 gratis sessies psychologische zorg

Om de zelfstandigen te helpen, heeft de VZW Un pass dans l’impasse, een preventief en proactief ondersteuningssysteem ontwikkeld. Concreet bieden zij tot 8 gratis psychologische sessies aan elke zelfstandige in nood aan, bij een psycholoog in zijn/haar regio. De zelfstandigen kunnen zich via hun gratis telefoonnummer (0800 300 25) aanmelden voor deze hulp. Meer info vind je hier

een hulplijn

Vanaf april 2021, kan iedere zelfstandige in psychologische nood rechtstreeks hulp krijgen door naar de gratis tweetalige hulplijn 0800 300.25 te bellen. Deze lijn is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Bellers zullen worden ontvangen door professionals die een opleiding voor zelfmoordpreventie gevolgd hebben.