gepubliceerd op vrijdag 16 december 2022 10.05 u.
Ontdek hoe je snel en efficiënt een zaak kan opstarten via de live-sessies Starten als zelfstandige. En wil je de stap maken naar ondernemerschap in hoofdberoep? Dan kan je steun krijgen via de Jobbonus plus.

Online live-sessies voor starters

Wil jij starten als zelfstandig ondernemer, maar zit jij met vragen zoals: Hoe begin ik met het schrijven van een ondernemingsplan? Voor welke steunmaatregelen of subsidies kom ik in aanmerking? Welke juridische vorm moet ik kiezen? Dan biedt de Unizo infosessie Starten Als Zelfstandige Ondernemer (SAZO) de oplossing. 

In een kleine groep begeleidt een startersadviseur je van A tot Z door het opstartparcours. De adviseur beantwoordt al je vragen en overloopt met jou alle belangrijke stappen om te beginnen als ondernemer. Deze sessie wordt wekelijks online georganiseerd.
Meer info vind je HIER.

Bijkomende steun voor startende ondernemers

Verdien je minder dan € 2.500 per maand als loontrekkende of zelfstandige in bijberoep? En wil je de stap zetten naar ondernemerschap in hoofdberoep? Dan heb je mogelijk recht op een premie van tweemaal € 600 (Jobbonus plus van de Vlaamse regering).

Meer info lees je HIER.

Transitiepremie voor werkzoekenden

Ben je werkzoekend en wil je graag als zelfstandige werken? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een transitiepremie krijgen. Deze premie zorgt voor financiële zekerheid terwijl je jouw zaak opstart. Tot voor kort konden enkel werkzoekenden die een uitkering ontvingen, beroep doen op deze premie. Dit werd nu uitgebreid naar niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden.

Meer info lees je HIER.