gepubliceerd op maandag 27 februari 2023 16 u.
Tijdens de info-avond 'energie@home' kan je met al je energievragen terecht en krijg je een blik op de toekomst. Kinderen kunnen een workshop 'bloembommen maken' volgen. Schrijf nu in.

Info-avond: energie@home

Tijdens deze workshop kom je alles te weten over:

  • hoe je kan besparen op je energiefactuur
  • wat een energierenovatie is en welke technieken beschikbaar zijn
  • op welke steunmaatregelen je beroep kan doen voor je energierenovatie
  • wat de rol is van een energiecoöperatie of energiegemeenschap

Energiespecialisten met veel praktijkervaring geven antwoorden op al je vragen. Zij zijn werkzaam bij de Energiehuizen, de provinciale steunpunten voor duurzaam wonen en bouwen of bij energiegemeenschappen en -coöperaties. 

Deze info-avond wordt georganiseerd door de Landelijke Gilde en vindt plaats op dinsdag 28 maart van 19.00 tot 21.30 uur in zaal De Kroon, 't Oud-Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2.
Deelname kost € 5 per persoon. Inschrijven doe je voor 21 maart door het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE49 7331 2300 0171 van Landelijke Gilde Kapellen met de vermelding 'Energie@home + aantal deelnemers'.

Workshop bloembommen maken

Altijd al eens een bommetje willen maken dat de wereld beter maakt? Dat kan in de gratis workshop ‘bloembommen maken’ van Natuurpunt. Je maakt balletjes van klei en aarde en propt ze vol met bloemzaden. Ideaal om te gooien naar een plek waar je moeilijk bij kan. Eenmaal het balletje op de grond ligt, zullen de zaadjes spontaan kiemen en creëer je een wolk van bloemen op de meest onverwachte plekken. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook goed voor bijen en andere insecten.

Voel je het al kriebelen om deel te nemen aan deze guerillagardening? Schrijf je dan nu gratis in via de webwinkel.

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 25 maart van 14.00 tot 16.00 uur in zaal De Kroon, 't Oud-Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2.

Kan je niet wachten tot dan? Kijk dan zeker eens op deze pagina voor meer tips om bloemen in je tuin te krijgen.