gepubliceerd op donderdag 7 juli 2022 10 u.
Wapen je tegen de hitte en plant een boom in je tuin! Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat.

Samen met IGEAN, Regionaal Landschap de Voorkempen en Regionaal Landschap Rivierenland organiseren verschillende steden en gemeenten (waaronder Kapellen) een groepsaankoop bomen. 

Negen procent van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. 

Wij zorgen als gemeente voor streekeigen plantgoed van lokale kwekers van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijsSolitaire bomen vragen een grote tuin. Heb je die niet, dan kan je een fruitboom planten. Die vraagt minder plaats. Met hun bloesems in het voorjaar help je solitaire bijen en honingbijen. 

Plaats je bestelling en betaling voor 30 september 2022.


Het aanbod bestaat uit 5 inheemse solitaire bomen (tussen € 27 en € 41) en 5 fruitbomen (€ 33 per stuk)

  • Solitaire bomen: zomereik, zwarte els, lijsterbes, haagbeuk, zoete kers, okkernoot
  • Fruitbomen: appel (James Grieve, Jacques Lebel, Boskoop), kers (Hedelfinger, Bigarreau Napoleon), kriek (Schaarbeekse kriek, Kelleris, gewone noordkriek), peer (conference, Clapp’s Favourite; Dubbel Flip, Beurré Hardy), pruim (Mirabelle de Nancy, Victoria, Reine-Claude d’Oullins)

Voor deze prijs krijg je een boom inclusief steunpaal, boomband en handleiding om de boom te planten.

Je kan jouw boom bestellen via www.regionalelandschappen.be/projecten/1000-bomen

De bomen kunnen afgehaald worden op zaterdag 26 november in de door jou gekozen afhaallocatie in Aartselaar, Essen, Putte of Schilde.

De bomen zijn 2.5 tot 3 meter lang dus voorzie een aanhangwagen of grote camionette om de bomen te transporteren. Meer info vind je op www.igean.be/1000bomen

De gemeente Kapellen organiseert in het najaar ook een boomplantactie, meer informatie volgt begin september in Info Kapellen en op de website.