gepubliceerd op maandag 14 mei 2018 10 u.
Vakantieplannen? Vergeet je reisdocumenten niet op tijd aan te vragen.

Om ontspannen van je vakantie te kunnen genieten en onaangename verrassingen te vermijden, vraag je best tijdig de reisdocumenten aan die je nodig hebt voor je geplande bestemming. Op deze site onder de rubriek reizen vind je meer informatie over de verschillende soorten reisdocumenten, de aanvraagprocedures en kostprijzen. Als je twijfelt of je reisdocumenten nog in orde zijn, kan je contact opnemen met de dienst Burgerzaken via bevolking@kapellen.be of 03 660 66 06.

welke reisdocumenten heb je nodig?

Welke documenten je precies nodig hebt, verschilt van land tot land. Op de website diplomatie.belgium.be vind je onder de rubriek Op reis in het buitenland - Reisdocumenten per land de vereiste documenten. Hier vind je ook de adressen van buitenlandse ambassades en consulaten, waar je de meest recente informatie kan opvragen.

wat breng je mee?

Voor de aanvraag van reisdocumenten meld je je persoonlijk aan bij de dienst Burgerzaken, Antwerpsesteenweg 130, tijdens de openingsuren of op woensdag- en donderdagnamiddag op afspraak.

Voor een nieuwe eID (€ 19), kids-ID (€ 6,40) of reispas (€ 74) heb je telkens een recente pasfoto nodig.

reistoelating minderjarige

Reist je minderjarig kind zonder ouders, maar met school, vereniging, familie, … naar het buitenland dan kan je een ouderlijke toestemming meegeven waaruit blijkt dat je kind ‘alleen’ mag reizen. Je kan dat document aanvragen via het e-loket en krijgt het dan in je mailbox.

geen tijd om aan te schuiven?

Maak gerust een afspraak! Die kan je zelf maken via deze link of via 03 660 66 00.