gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 9 u.
Het voorjaar (tot ongeveer midden april) is traditioneel de periode van de ‘paddentrek’. Pas dus je snelheid aan en/of help de pad op pad.

Wanneer de temperaturen stijgen (vanaf 7°C) ontwaken padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap. Instinctief trekken deze diertjes (vooral bij neerslag) massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. De dieren kruipen meestal uit hun schuilplaats als het donker is, vanaf 19.00 tot 7.00 uur.

Op hun tocht naar het water moeten ze dikwijls een straat oversteken met alle (noodlottige) gevolgen van dien. Knelpunten in Kapellen zijn delen van de Oude Galgenstraat, Kasteeldreef, Heidestraat-Zuid en omliggende straten.

Let op die plaatsen dus zeker tussen 19.00 en 7.00 uur op je snelheid, zowel voor de diertjes als voor de vrijwilligers en buurtbewoners die hen helpen overzetten. Zelf een handje toesteken, mag natuurlijk ook altijd. Vergeet in dat geval je fluohesje niet. Alle info over de (coronaproof) raapacties van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen lees je hier

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket