gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2019 13.16 u.
Wil je een instrument leren spelen of sta je graag met acteurs op de planken? In de academie kan je terecht voor een opleiding muziek en/of woord.

Een waaier aan instrumenten, een team van professionele leerkrachten en een heleboel podiumkansen, de academie de leukste plek om iets bij te leren!

Hoewel de academie al heel wat richtingen aanbiedt, zijn er vanaf volgend schooljaar nog meer mogelijkheden.

Een compact maar wondermooi instrument doet zijn intrede: de mondharmonica. Vanaf nu kan je dus met je instrument in je broekzak naar de les komen. De academie biedt zowel de diatonische als de chromatische mondharmonica aan binnen de optie Jazz Pop Rock.

Dat de academie een geschiedenis heeft waarin muziektheater een belangrijke plek krijgt, is ondertussen geweten. Met voorstellingen zoals 'Ons' en 'Duist' is de academie niet aan haar proefstuk toe. Vanaf volgend schooljaar wordt het helemaal officieel en kan je vanaf de derde graad de optie Muziektheater kiezen. Drie uur per week volg je het vak Muziektheater en word je ondergedompeld in een bad van drama, zang en muziek. Uiteraard werk je uiteindelijk naar een voorstelling toe. Wij kunnen alvast niet wachten om de resultaten van deze nieuwe optie te ontdekken.

Ben je gefascineerd door muziek die al sinds de middenleeuwen bestaat? Dan kan je dankzij de nieuwe optie Oude muziek aan de slag met historische uitvoeringspraktijk.

Interesse in één van deze richtingen? Inschrijvingen kan nog tot 29 juni en vanaf 26 augustus tot 28 september.

 

Antwerpsesteenweg 146, Kapellen - www.academiebrasschaat.be - 03 605 76 54