gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 14.06 u.
In mei start de NMBS met de bouw van een nieuwe fietsenstalling aan het station. Vanaf 13 april wordt daarom actie ondernomen om de fietsen die nog in de stalling op de Koolkaai staan (tegenover de frituur) te verwijderen.

De nieuwe fietsenstalling komt aan de Koolkaai en moet in het najaar klaar zijn. In de grote, overdekte stalling zal plaats zijn voor 830 fietsen, waaronder 40 grotere fietsen zoals elektrische fietsen of bakfietsen. Een deel van de fietsenstalling zal volledig worden afgesloten en enkel toegankelijk zijn met een MOBIB-kaart.

De werken voor de nieuwe fietsenstalling moeten in het najaar zijn afgerond. Tijdens de werken kunnen reizigers gebruik maken van een tijdelijke fietsenstalling met 240 plaatsen. Vanaf 13 april worden de fietsen die dan nog in de fietsenstalling op de Koolkaai (tegenover de frituur) staan, effectief losgemaakt en verwijderd. 2 weken geleden werden alle fietsen in de bewuste stalling gelabeld en werd een parkeerverbod ingesteld. Vanaf 5 mei gebeurt hetzelfde met de fietsen in de stalling naast het frituur. 

De parkeervakken voor wagens die door de uitbreiding verdwijnen aan de Koolkaai, worden in een latere fase grotendeels gerecupereerd aan de andere kant van het station. De huidige fietsenstaling aan de Guyotlei verdwijnt en zal plaats maken voor 10 parkeerplaatsen, waarvan 1 voor mensen met een beperking.

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Plan je een bezoek aan één van onze diensten? Maak dan vooraf een afspraak. Dat kan online of telefonisch. Voor de dienst Burgerzaken kan dit enkel online. Heel wat documenten kan je eenvoudig aanvragen via het e-loket, zonder langs te komen. Bij het onthaal van het Administratief Centrum kan je wel gewoon terecht tijdens de openingsuren.