Voor de ophaling van GFT en restafval kan je kiezen voor containers, speciaal gemerkte zakken van de gemeente Kapellen of een combinatie van beide.

In bijlage vind je een overzicht van de verschillende soorten stickers en hun kostprijs.

welke sticker

Hoe groter je container, hoe duurder de sticker. Stickers voor GFT-afval zijn wel goedkoper dan stickers voor restafval.

Op het deksel van je container vind je een code van 6 cijfers. Het eerste cijfer geeft de inhoudsmaat van jouw container weer. 

de code begint met het cijfer:  0 8 1
inhoud van de container: 40l 80l 140l 240l

Wanneer je een container klaarzet voor de ophaling, moet je rond het handvat van de container een sticker kleven. Het handvat van de container dient naar de straatzijde te wijzen.

wat met je oude stickers?

Sinds 1 februari 2020 zijn er nieuwe afvalstickers in de omloop. De oude afvalstickers zijn niet meer te koop maar kunnen tot en met 30 april 2020 nog wel gebruikt worden. Vanaf 1 mei 2020 ben je dus verplicht de nieuwe afvalstickers te gebruiken. Oude afvalstickers kunnen, tot en met 31 mei 2020, tijdens de openingsuren worden geruild aan het onthaal van het administratief centrum, Antwerpsesteenweg 130.

opgelet

Enkel containers die op tijd buiten staan en voorzien zijn van de juiste sticker, worden leeggemaakt.

Indien de container niet werd leeggemaakt door de ophaaldienst, gelieve dan altijd contact op te nemen met de ophaaldienst van IGEAN via 03 350 08 14 of milieu@igean.be.