gepubliceerd op zaterdag 12 november 2022 11.30 u.
De gemeente Kapellen onthulde vandaag haar gloednieuwe logo. De verhuis van het administratief centrum en het dienstencentrum naar de nieuwe site aan het Bruggeske en de opening van het vrijeijtdsloket waren daarvoor de ideale gelegenheid.

Het logo wordt in gebruik genomen vanaf de nieuwe start in de nieuwe gebouwen aan het Bruggeske (op maandag 14 november) en nadien verder uitgerold in het Kapelse straatbeeld.

Elk kleurvlak van de letter K staat voor een van de 4 Kapelse wijken: Centrum, Hoogboom-Zilverenhoek, Putte en Kapellenbos. Het hart staat symbool voor het groene en bosrijke Kapellen en de verbondenheid tussen alle Kapellenaren. Iedereen is welkom bij ons, in hartje Kapellen. De frisse en eigentijdse varianten van blauw en geel verwijzen naar de kleuren van de Kapelse vlag en het wapenschild.

Bij het nieuwe logo hoort ook een nieuwe huisstijl. Daarin keren de elementen van het logo telkens terug, tot zelfs in de signalisatie in en naar de nieuwe gebouwen. Naast bovenstaande kleuren is in de nieuwe huisstijl ook plaats voor een waaier aan kleurenpaletten.

Logo en huisstijl werden in overleg met de gemeente ontworpen door Antilope De Bie, dat ook al jarenlang de opmaak van gemeentemagazine #infokapellen voor zijn rekening neemt.