Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om hun woning of appartement te renoveren. Daarom kan je nu Mijn VerbouwLening aanvragen. Zo kan je tot € 60.000 renteloos* lenen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

*Zolang de wettelijke rente onder 3% blijft. Indien de rente boven de 3% stijgt, stijgt de interest enkel voor mensen die vanaf dan nog een Mijn Verbouwlening aanvragen.

doelgroepen

  1. particuliere eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie
  2. particuliere verhuurders
  3. particulieren die een woning verwerven via erfenis of schenking
  4. niet commerciële instellingen of coöperatieve vennootschappen (bv. vzw's)
  5. verenigingen van mede-eigenaars

Meer informatie over de voorwaarden per doelgroep vind je HIER

aanvragen

Je kan Mijn VerbouwLening aanvragen:

  • vanaf 1 september 2022 tot eind 2026 (tot eind 2024 in geval van erfenis/schenking)
  • via het Energiehuis. Het Energiehuis kan je ook begeleiden tijdens het renovatieproces (advies, vergelijking van offertes, aanvraag van premies, financiering van uw project, ...)

Er kan slechts één Mijn VerbouwLening tegelijkertijd lopen op een onroerend goed (op te delen in maximaal 6 verschillende schijven). Dit betekent dat het ontleende bedrag niet meteen volledig opgenomen moet worden. Je kan dit in stukjes opnemen (bijvoorbeeld eerst dakrenovatie, dan zonnepanelen, …). De uiterste opnamedatum van de lening bedraagt 36 maanden na de ondertekening van de leningsovereenkomst. Er kan voor hetzelfde onroerend goed wel een nieuwe verbouwlening toegekend worden, maar enkel op voorwaarde dat de eerste volledig werd terugbetaald. De opnameschijven mogen samen maximaal € 60.000 bedragen. Wederopname van afbetaalde sommen kan niet.

meer informatie

Je kan voor meer informatie terecht op:

  • de website Mijn VerbouwLening.be
  • de Klimaat- en Energielijn van het Energiek Loket, op het nummer 03 350 08 08 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.