Polyvalente zaal LUX is klaar en op het gelijkvloers vind je 2 zalen. Dit gebouw telt verder een beperkte tweede verdieping met technische ruimtes.

Op het Marktplein komt ook een woonblok van 3 à 4 bouwlagen met 52 private appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De bouw start in januari 2020 en duurt zo'n 2 jaar. Er rest wel voldoende plaats voor de wekelijkse markt, de kermis, circussen, enz.

polyvalente zaal

De polyvalente zaal is met zijn cirkelvormige gevel een ankerpunt in Kapellen. Door zijn functie en ligging heeft ze een bijzondere plek in onze gemeente. De uitstraling en de transparantie van het gebouw maken het niet alleen aangenaam om gewoon even langs te wandelen. In de grote of de kleine zaal schuif je aan voor ontelbare voorstellingen en andere festiviteiten. Kom genieten van feest, theater, kunst en cultuur met grote of kleine c!
Naast de 2 polyvalente zalen vind je verder een ruime foyer met veel lichtinval én zicht op het Marktplein. Daar kan je eentje drinken voor of na een voorstelling in de zaal, maar ook op donderdag tijdens de wekelijkse markt. Bij mooier weer kan er buiten ook een terras worden opgesteld. Naast een aparte ingang voor de kleinere zaal vind je op het gelijkvloers ook een vestiaire, een keuken, de artiestenruimtes en een apart sanitair voor beide zalen.