gepubliceerd op donderdag 20 augustus 2020 18 u.
De Nationale Veiligheidsraad herbekeek op 20 augustus opnieuw de coronamaatregelen. De provinciale maatregelen (zoals de nachtklok tussen 1.30 en 5.00 u en het samenscholingsverbod) blijven van kracht.

DIT IS NIET HET MEEST RECENTE BERICHT.
EEN UPDATE VIND JE OP www.kapellen.be/coronavirus 

De bubbel van 5 wordt verlengd t.e.m. eind september. Met de mensen in je bubbel kan je nauwer fysiek contact hebben. Afspreken met vrienden en familie die niet tot je bubbel behoren kan, zolang je de afstandsregels respecteert en niet met meer dan 10 mensen samenkomt.

Alle leerlingen, van alle onderwijsniveaus, kunnen vanaf 1 september naar school gaan bij een code geel. Bij code geel circuleert het virus nog steeds, maar het is onder controle. Op school moeten kinderen ouder dan 12 jaar een mondmasker dragen, alsook de leerkrachten. Bepaalde buitenschoolse activiteiten in het secundair onderwijs worden ook opgeschort. Als er een code oranje van kracht wordt, dan kunnen de aantal schooldagen beperkt worden voor de tweede en derde graad.

De mondmaskerplicht op drukke publieke plaatsen blijft. Sowieso moet je altijd een mondmasker op zak hebben.

Vanaf 24 augustus mag je weer winkelen met maximum 2 personen en zonder tijdslimiet. Tenzij winkeliers zelf beslissen om individueel winkelen te verplichten.

Het maximaal aantal aanwezigen bij evenementen wordt door de veiligheidsraad vanaf 1 september opgetrokken (bij sportwedstrijden, congressen of culturele evenementen) tot 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. De gemeente Kapellen besliste bij de heropflakkering eind juli om sowieso geen evenementen t.e.m. eind september te laten doorgaan en wacht in deze nog even de beslissingen van de provinciale crisiscel van dinsdag 25 augustus af. De geplande voorstellingen van CC Kapellen in september gaan voorlopig wel door onder strikte voorwaarden die voor de hele cultuursector gelden. Meer info vind je op www.cckapellen.be.

Mensen die geen juridische band hebben, maar kunnen bewijzen dat ze een duurzame liefdesrelatie hebben, zullen vanaf 1 september de grens kunnen oversteken om weer bij elkaar te zijn.

Bij terugkeer uit vakantie blijft het verplicht om dit formulier in te vullen, 48 uur voor je vertrek. Dit werd sinds de invoeren trouwens al meer dan 500.000 keer gedaan.

De Nationale Veiligheidsraad zal de maatregelen eind september opnieuw evalueren.

Word je een beetje moe van al dat coronanieuws, maar wil je toch op de hoogte blijven van de geldende maatregelen? Schrijf je dan in op BE-alert en ontvang belangrijke updates netjes in je mailbox. Via BE-alert kan je trouwens sowieso kiezen om in een noodsituatie op de hoogte te worden gebracht via sms of mail.

Een overzicht met veelgestelde vragen aan de provincie Antwerpen vind je hier. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld. Heb je toch nog vragen? Stuur een mailtje naar coronamaatregelen@provincieantwerpen.be

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.