gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020 12 u.
De Nationale Veiligheidsraad kwam op 23 juli opnieuw samen. Door de forse toename van het aantal coronabesmettingen, zullen voorlopig geen bijkomende versoepelingen (de zogenaamde fase 5) worden doorgevoerd. Wel integendeel: er worden een aantal bijkomende maatregelen genomen.

DIT IS NIET HET MEEST RECENTE BERICHT.
EEN UPDATE VIND JE OP www.kapellen.be/coronavirus

Deze gaan in vanaf zaterdag 25 juli.

Mondmaskers worden verplicht op drukke plaatsen zoals winkelstraten, markten en openbare gebouwen. Voor die twee laatste was dat in Kapellen sowieso al het geval (o.a. op de wekelijkse markt en de Boeremarkt). De maskers waren ook al langer verplicht op het openbaar vervoer, in winkels, bioscopen, theater- concertzalen en musea.

Ook op restaurant en café ben je vanaf zaterdag 25 juli verplicht om een mondmasker te dragen bij elke verplaatsing die je maakt (binnenkomen, buitengaan, toiletbezoek, enz.). Enkel wanneer je aan tafel zit, mag je je mondmasker afzetten.

Kapelse horeca (inclusief terras) kunnen open blijven tot 1.00 uur, op voorwaarde dat er geen overlast wordt veroorzaakt en de geldende coronamaatregelen opgevolgd worden.

Ook moet per tafel 1 klant zijn contactgegevens achterlaten (telefoonnummer of e-mail), om bij een eventuele besmetting de contactopsporing te vergemakkelijken. De info zal niet voor andere doeleinden worden gebruikt en na 14 dagen worden vernietigd.

Het sluitingsuur voor nachtwinkels wordt vervroegd naar 22.00 uur.

Wie terugkeert uit vakantie zal 48 uur voor het vertrek een formulier moeten invullen dat vanaf zaterdag terug te vinden is op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

De Nationale Veiligheidsraad benadrukte nog eens de noodzaak dat iedereen zich aan de regels houdt, ook op vakantie. Was je handen, hou afstand, draag een mondmasker en als je een activiteit organiseert, doe dit dan in de buitenlucht. Het aantal personen in je contactbubbel blijft 15 per week. De veiligheidsraad vraagt met aandrang om dat aantal te respecteren.

Rond het organiseren van evenementen nam de veiligheidsraad geen bijkomende maatregelen. De gemeentelijke crisiscel echter, die op 24 juli samenkwam, raadt het organiseren van evenementen af. Wie het toch doet, volgt strikt deze maatregelen

Alle maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus vind je op www.kapellen.be/coronavirus

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.