Wil je in de herfst en de winter je conditie op peil houden en ook 's avonds trainen? Onze atletiekpiste wordt op een energiezuinige manier verlicht. Tijdens de trainingsuren van atletiekclub KAPE springt de verlichting automatisch aan.


Wie buiten die uren in het donker de piste wil gebruiken, kan de verlichting aanzetten met een schakelaar. Die vind je ter hoogte van de kleedkamers en wordt extra gemarkeerd met een grote, rode pijl.

Weet wel dat de schakelaar pas werkt na zonsondergang en tot max. 22.00 uur. Na het indrukken van de schakelaar brandt de verlichting 40 minuten maar het duurt wel zo’n 10 minuten voor de verlichting ten volle brandt. Na 30 minuten geeft nabij de schakelaar een blauw flitslicht aan dat de laatste 10 minuten ingaan.

De laatste 5 minuten van de verlichtingstijd wordt het blauwe licht rood. Wil je toch nog langer trainen? Geen nood. Druk dan opnieuw op de schakelaar zodat de verlichting weer 40 minuten brandt. Doe je dat niet tijdig, dan dooft de verlichting en kan je ze de volgende 10 minuten niet opnieuw gebruiken.

ook interessant