In de gemeente Kapellen kan je op verschillende plaatsen lokale producten kopen in de korte keten.

Korte keten betekent rechtstreeks bij de boeren of producenten kopen. Op die manier kunnen landbouwers of producenten de prijs en het aanbod zelf bepalen. Korte keten heeft dan ook alleen maar voordelen. Ten eerste eet je volgens de seizoenen, wat minder impact heeft op onze natuur. Het komt daarnaast je gezondheid ten goede, want de seizoensgebonden fruit en groenten bevatten de vitamines die je op dat moment nodig hebt. Verder betaal je een eerlijke prijs, omdat er geen winstmarges naar tussenpartijen gaan. Het is ten slotte veel smakelijker doordat het in het seizoen geteeld is en je leert daarbovenop je boeren weer kennen.

Korte keten helpt ook de verloren connectie met voeding en de mensen achter de voedselproductie te herstellen. Veel initiatieven gaan niet enkel over lokaal en vaak kleinschalig voedsel verbouwen, maar ook over organische landbouw met aandacht voor bodem en milieu en de nieuwe sociale netwerken die ontstaan.

In Kapellen kan je terecht op volgende plaatsen:

  • wekelijkse Boerenmarkt op zondag - café Starrenhof Kapelsestraat 59
  • voedselteam Kapellen - Koningin Astridlaan 66
  • hoevewinkel De Schutter - Starrenhoflaan 19
  • hoevewinkel Bresseleers - Ertbrandstraat 46

Meer informatie vind je hier.

Ben je een boer en wil je je aansluiten? Word lid en registreer jeĀ hier gratis. Laat het ook even weten aan de gemeente Kapellen via ondernemend@kapellen.be.